Karen van Kooten

Karen van Kooten
Telefoon: +31 (0)6-11527573
E-mail: info@karenvankooten.nl

“Onderwijs is niet het vullen van een vat maar het ontsteken van een vuur”

Motivatie en geloof in eigen kunnen, dat wil ik zien bij leerlingen. Leerlingen die willen leren en geloven dat ze alles kunnen bereiken. Als leraar heb je hier veel invloed op, dat heb ik zelf ervaren. Toch zien we ook leerlingen die de handdoek in de ring hebben gegooid. Deze leerlingen hebben ouders en leraren nodig die nooit opgeven en blijven zien welke potentie aanwezig is.

Ik sta nog regelmatig een dag voor de klas om te ervaren hoe mooi én complex het is om gedrag van leerlingen goed te lezen. De angst om iets niet te kunnen ziet er vaak uit als onwil, motivatiegebrek of storend gedrag. In gesprek met de leerling kom je er pas achter wat er echt aan de hand is.

Ik heb ervaring als orthopedagoog, schoolbegeleider, trainer, (interim) intern begeleider, teamcoach en leerkracht. In mijn werk richt ik mij steeds meer op de motivatie en geloof in eigen kunnen van volwassenen. Ik geloof in de kracht van een team en een goede samenwerking tussen leerkrachten, ouders en leerlingen. Ik geef trainingen in gespreksvaardigheden want een prettige samenwerking begint met een goed gesprek.

Als interim intern begeleider werk ik op scholen waar veel verbetering nodig is. Mijn prioriteit is een sterke pedagogische- en didactische basis voor alle leerlingen, goed onderwijs zorgt immers voor geloof in eigen kunnen bij zowel de leerling als de leraar.