Het jonge kind binnen de school

EduXprss ontving een groep middelbare scholieren uit Turkije die zich voorbereiden op een carrière in het onderwijs. De scholieren waren onder begeleiding van hun docenten naar Nederland gekomen in het kader van een Erasmus+ project om meer te leren over de ontwikkeling van het jonge kind.

Samen zijn wij dieper ingegaan op diverse onderwerpen binnen het onderwijs, waaronder het thematisch werken. De scholieren hebben mee kunnen kijken met verschillende leervormen en het gedifferentieerd les geven. Ook hoe er hierbij gebruik gemaakt kan worden van zowel analoge als digitale hulpmiddelen.

Verder hebben wij het onderwijsaanbod voor jonge kinderen verkend en een vergelijk gemaakt tussen zowel Turkije als Nederland. Welke overeenkomsten zijn er, waar delen we dezelfde visie, en waar zitten de nuances? Wat kunnen we van elkaars ervaringen leren?

De scholieren hebben naast hun dagelijkse programma ook nog eens als extra verschillende basisscholen bezocht. Hierdoor konden de theoretische inzichten aan de praktijk worden getoetst. Tijdens deze bezoeken werden vragen gesteld en beantwoordt. Ook werd er direct contact gelegd met de kinderen. Het was een vermoeiende en volle week voor de scholieren, maar dit bleek een bijzonder waardevolle ervaring te zijn voor zowel de scholieren als voor EduXprss.

Als EduXprss zijn wij een coöperatie van adviseurs en trainers die zich inzetten voor het verbeteren en innoveren van onderwijs voor optimale kansen en brede ontwikkeling voor alle leerlingen in onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Educatie is essentiel voor iedereen en bouwt elke dag voort op wat gisteren belangrijk was.Tegelijkertijd werkt educatie aan de toekomst van studenten en de samenleving en moet effectief, efficiënt, affectief en inspirerend zijn. Door ook  scholieren uit het buitenland via het Erasmus+ programma te ontvangen willen wij bijdragen hen de kans te geven om samen met ons te leren en bij te dragen aan de missie om betere educatie te verzorgen aan zoveel mogelijk mensen.

Dit willen wij blijven doen in Nederland en in het buitenland. Mocht je interesse hebben in een samenwerking met EduXprss neem dan contact op via info@eduxprss.com.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *