Project ‘Digitale transformatie in het speciaal onderwijs”

Op 14 en 15 maart 2024 vond de eerste fysieke bijeenkomst van het KA2 Erasmus+ project “Digitale transformatie in het speciaal onderwijs” plaats aan de Universiteit van Amasya, Türkije. Dit project is een samenwerking tussen onderwijsprofessionals uit Türkiye, Noord-Macedonië, Kroatië, Litouwen en Nederland. Namens EduXprss schoven Adem Baskaya, Charlotte Westerveld en Sjouke Ummels aan bij deze eerste bijeenkomst. 

Het verzorgen van onderwijs in een digitale tijdperk aan kinderen met speciale behoeften die zowel in het regulier als in het speciaal onderwijs actief zijn is een enorm opgave. EduXprss wil als coöperatie die actief is in het onderwijs een bijdrage hier aan leveren. Vanuit het project willen wij samen met de partners werken aan digitale tools die deze leerlingen kunnen helpen om beter in het onderwijs mee te kunnen doen. Meer kinderen meer en beter laten leren is het uiteindelijke doel. 

Op het programma voor deze twee dagen stonden onder andere het samen doornemen van het projectplan, het opstellen van een planning, het verdelen van de eerste taken en in het algemeen het verder leren kennen van de deelnemende partijen. Dit waren zinvolle en inspirerende bijeenkomsten die duidelijkheid schepten en een goede basis legden voor verdere samenwerking!

We willen al onze samenwerkingspartners bedanken voor deze gezellige dagen; vooral het Amasya-team dat ons zeer welkom liet voelen. We kijken ernaar uit om samen te werken en zullen elkaar op 11 en 12 juni weer ontmoeten in Litouwen, aan de Universiteit van Vilnius!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *